Kercova Forum

Kercova Forum

Welcome To Kërçova Forum


  ..FjAlE tE UrTa..

  dinny_scorppion
  dinny_scorppion
  Super Moderator
  Super Moderator

  Posts : 2
  Join date : 2009-08-28
  Age : 27
  Location : kercova

  ..FjAlE tE UrTa.. Empty ..FjAlE tE UrTa..

  Post by dinny_scorppion on Fri Aug 28, 2009 6:55 pm

  1: Ai që të bërtet shumë, të del i mirë në fund.


  2: Ai që martohet herët dhe ai që ngrihet herët janë të fituar.


  3: Ai që është shok me të gjithë, nuk është shok me asnjë.


  4: Ai që di të bëjë lajka, di edhe të shpifë.


  5: Asnjeri nuk njihet profet në vënd të vet.


  6: Aty ku nuk merr bija, e merr vija.


  7: Babai punëtor rrit fëmijë dëmbelë, mësuesi llafazan nxjerr nxënës memecë.


  8: Borxhliu i keq të kërkon paratë ditën e Bajramit.


  9: Budallai kokën si njeri e ka, por kur flet, e merr vesht se ç'mall është.


  10: Budallai gjen fjalën, por nuk di se kur e ka gjetur, ndërsa i zghuari fjalën e budallait e fut në xhep.


  11: Budallai ka fat vetëm në përralla.


  12: Burri është çadra e gruas.


  13: Ç'do hap drejtë kulturës , është hap drejtë lirisë.


  14: Ç'do arragant është një diktator i ardhshëm.


  15: Dashuria për rininë, si qumësht për fëminë.


  16: Dashuria e tepërt del hidhërim.


  17: Dielli është jorgani i të varfërit.


  18: Di të vjedhë , ai që di të fshehë.


  19: Nuk të bën duhani burrë.


  20: Dy herë njeriu është fëmijë: herën e parë kur lind dhe herën e dyte kur plaket.


  21: Dy të rrahura të bëjnë dëm, por jo dy të ngrëna.


  22: E keqa bëhet shpejtë, e mira vjen ngadalë.


  23: E shara është arma e të dobëtit.


  24: Fatkeqësia më e madhe është humbja e shpresës.


  25: Faji është jetim.


  26: Fati ndihmon të guximshmit.


  27: Fëmijë shumë - grushta shumë.


  28: Fëmija punëtor mallin e vë vetë, fëmija dëmbel humb edhe mallin e babës.


  29: Fjala e djalit - pushka ballit.


  30: Fjalën, sa e ke në gojë, e ke robin tënd, kur të del nga goja, bëhesh rob i saj.

   Current date/time is Mon Oct 21, 2019 3:45 pm