Kercova Forum

Kercova Forum

Welcome To Kërçova Forum


  Pasojat e shpejta pozitive të ndërprerjes së duhanit

  Share
  avatar
  M4LK4
  Admin

  Posts : 70
  Join date : 2009-08-27
  Age : 22
  Location : Kercova

  Pasojat e shpejta pozitive të ndërprerjes së duhanit

  Post by M4LK4 on Thu Aug 27, 2009 8:54 pm


  Disa javë pas ndërprerjes së duhanit vjen deri te reduktimi i markerëve të lidhur me proceset e ndezjes në organizëm, shkruan revista mjekësore Chest.
  Hulumtimet e mëhershme kanë treguar se markerët e ndezjes (CRP, TNF dhe IL-6) janë të lidhura me rrezikun e shtuar të të prekurit nga sëmundjet e zemrës, bëjnë të ditur shkencëtarët amerikanë të Feinstein Institute for Medical Research.

  Studimet e fundit kanë zgjatur shtatë javë, ndërsa në të kanë marrë pjesë 36 femra.

  Hulumtuesit besojnë se rezultatet e tyre mund të shërbejnë në kampanjat për ndalimin e pirjes së duhanit, si shembull konkret për të dobitë e menjëhershme në shëndet.

   Current date/time is Tue Nov 13, 2018 10:23 am