Kercova Forum

Kercova Forum

Welcome To Kërçova Forum


  Adhuruesit e ëmbëlsirave kanë probleme me shijen

  Pellumbesha
  Pellumbesha
  Super Moderator
  Super Moderator

  Posts : 38
  Join date : 2009-08-27
  Age : 25

  Adhuruesit e ëmbëlsirave kanë probleme me shijen Empty Adhuruesit e ëmbëlsirave kanë probleme me shijen

  Post by Pellumbesha on Sat Aug 29, 2009 12:35 am

  Ndoshta tingëllon çuditshëm, por disa studime të reja thonë se adhuruesit e ëmbëlsirave mund të kenë probleme me ndjenjën e të shijuarit.
  Studiuesit amerikanë mendojnë: Nëse pëlqejmë shumë ëmbësirat, për këtë mund të jetë fajtor mungesa e shijes.

  Në kuadër të hulumtimit të minjve të trashë dhe të hollë laboratorik, shkencëtarët iu kanë dhënë atyre saharozë. Ata kanë vërejtur se disa neurone të cilat kanë kontrolluar shijen, mund të kishin qenë më pak aktive në trurin e minjve të trashë se sa atyre të hollë.

  Kjo i ka bërë shkencëtarët të vijnë në përfundim se kjo është edhe arsyeja se pse një pjese të madhe të personave të trashë iu duhet një sasi shumë më e madhe e ëmbëlsisë (në këtë rast saharozës) për të plotësuar nevojat e tyre dhe për t’u ndjerë të ngopur.

   Current date/time is Tue Jun 25, 2019 2:17 am