Kercova Forum

Kercova Forum

Welcome To Kërçova Forum


  Kujdes fëmijët nga televizori, video-lojërat dhe interneti

  Pellumbesha
  Pellumbesha
  Super Moderator
  Super Moderator

  Posts : 38
  Join date : 2009-08-27
  Age : 25

  Kujdes fëmijët nga televizori, video-lojërat dhe interneti Empty Kujdes fëmijët nga televizori, video-lojërat dhe interneti

  Post by Pellumbesha on Sat Aug 29, 2009 12:11 am

  Fëmijët të cilët kalojnë shumë kohë duke shikuar televizorin, duke luajtur video-lojëra ose duke surfuar në internet, janë të prirë që të kenë më shumë probleme, përfshirë edhe ato shëndetësore.
  Shkencëtarët amerikanë nga U.S. National Institutes of Health, Universiteti Yale dhe Qendra Mjekësore “Pacific” e Kalifornisë kanë analizuar 173 studime, të cilat datojnë nga viti 1980.

  Në ¾ e hulumtimeve është treguar se ekspozimi i tepërt ndaj televizorit, video-lojërave dhe internetit, ka ndikim negativ në shëndetin fizik të fëmijës, me ç’rast rrit prirjen për shfaqjen e mbipeshës, nxitjen e duhanpirjes dhe fillimin e hershëm të marrëdhënieve seksuale.

  Këta fëmijë, po ashtu janë konsumues më të mëdhenj të alkoolit dhe drogës, dhe janë më pak të suksesshëm në shkollë.

   Current date/time is Tue Jun 25, 2019 3:39 am