Kercova Forum

Kercova Forum

Welcome To Kërçova Forum


  Fjal te urta popullore

  M4LK4
  M4LK4
  Admin

  Posts : 70
  Join date : 2009-08-27
  Age : 23
  Location : Kercova

  Fjal te urta popullore Empty Fjal te urta popullore

  Post by M4LK4 on Fri Aug 28, 2009 1:51 am

  Ajo që ke frikë të gjen. ELBASAN

  Ai që s'ka gojë, vdes pa ardh dita. ELBASAN

  Ai që s'tutet me fjalë, s'tutet as me pushkë. KOSOVË

  Atë që pështyn, mos e lëpij. GJIROKASTËR

  Atë që të qëllon me gur, mos e qëllo me bukë. VLORË

  Ay që hyn në lumë edhe do laget. KORÇË

  Burri flet përpara syve e jo pas shpine. ELBASAN

  Burri një herë ka lerë, nji herë do të vdesë. KURVELESH

  Burri o të fal, o të var. GJIROKASTËR

  Burri s'matet me pëllëmbë po me zemër. SKRAPAR

  Burri o të mbyt, o të fal; i ligu as të mbyt, as të fal. SHKODËR

  Çakallit lëshoi ujkun. ELBASAN

  Çkul dhëmbin, të të shëndoshen kryet. JUG

  Ç'pret nga ai që trembet ngas hija e tij. KURVELESH

  Dajaku ka dalë nga xheneti. KAVAJË

  Delen e mplakë frika nga ujku e gërshëra. DEVOLL

  Derri do plumbin, nuk zihet me duar. LUSHNJË

  Ditëgjati s'bëhet ditëshkurtër me nëmë. LUNXHËRI-GJIROKASTËR

  Drunë e shtrëmbër e djeg zjarri. SHIPËRI E MESME

  Dhe kau i mirë po s'e ngacmove, s'tërheq në brazdë. ELBASAN

  Dhelprës me dhelpëri, ujkut me trimëri. JUG

  E nxehta del me të nxehtë, e ftohta me të ftohtë, helmi me helm. PËRMET

  Frika nuk e len lepurin me u majtë. SHKODËR

  Frika ruan vreshtin, bekçiu nuk është gjithnjë. VLORË

  Frika nuk e lë lepurin të vërë dhjamë. KOLONJË

  Fusha bën baltë, mali bën furtunë. MYZEQE

  Gozhda nxjerr goxhdën. VLORË

  Gungaçit vetëm varri ia drejton samarin. SHKODËR

  Guri i rrumbullkët nuk zë vend. JUG

  Gjalpin e ruan kripa. GJIROKASTËR

  Gjersa të mejtonet i mënçuri, i marri mbaroi punën. KORÇË

  I madh është edhe plepi, por e fëlliqin sorrat. TIRANË

  Ku do të dijë hëna se lehin qentë. VLORË

  Ku ngul hunë var hejbet. JUG

  Ku rafsha mos u vrafsha. FERIZAJ
  Kur i morën armët Lekë Dukagjinit, tha: "Ma mirë me thon qe Leka, se qe vorri i Lekës". KOSOVË

  Kur ke zemër ke edhe krahë. KRUJË

  Kur ngordh gjarpri, ngordh dhe helmi i tij. JUG

  Kush kërkon gjen. PËRMET

  Kush është trim me mend, se trima budallenj ka sa të duash. JUG

  Kush ka dhëmbë të fortë, breh dhe kockën. DEVOLL

  Kush ka frikë nga hija e tij, le të mos tundet nga vendi. JUG

  Pushka don pushkën. TROPOJË

  Pyet detin sa lumenj derdhen në të. KOLONJË

  Qeni i pangopur të ha. SKRAPAR

  Qeni i tërbum do vra, se tërbon dynjanë. ELBASAN

  Rrallë vritet burri që ka shumë armiq. JUG

  Si mjer peshkatari që ka frikë nga lumi. JUG

  S'ka qeder shqiponja, nga mushkonjat. BERAT

  Shqerra që s'thërret mëmën humbet. JUG

  Trimëria e kthen plumbin mbrapsht. JUG

  Trimi e ka me vete fatin. VLORË

  Trimin vraje, po mos e shaj. KOLONJË

  Uji rrjedh pikë-pikë e ha gurin. JUG

  Zjarrit po nuk i fryve, nuk ndizet. ELBASAN

  Amanetin e mban toka. SHKODËR

  Amanetin as deti nuk e mban, e qet në lëndinë. DUKAGJIN

  Besa asht ma e fortë se vdekja. KRUJË

  Besa e burrit, pesha e gurit. VERI

  Burri i mirë flet një herë. KRUJË

  Burri lidhet për gjuhe, kali për kapistre. ELBASAN

  Detit i ka hije vala, burrit i ka hije fjala. VLORË

  Deti njihet në valë, burri njihet në fjalë. SARANDË

  Ku është besa aty është dhe shpresa. KORÇË

  Mos ki frikë nga hasmi, po nga miku i rremë. SARANDË

  Nga del fjala del dhe shpirti. JUG

  Po nuk e pate të ligun brenda, nuk të vjen nga jashtë. VLORË
  M4LK4
  M4LK4
  Admin

  Posts : 70
  Join date : 2009-08-27
  Age : 23
  Location : Kercova

  Fjal te urta popullore Empty Re: Fjal te urta popullore

  Post by M4LK4 on Fri Aug 28, 2009 1:52 am

  Ai që ndërton me djersë, mbron me gjak JUG.

  Ai që bahet i butë si dele e hanë ujqtë KOSOVË

  As veshi të mos mbajë plur, as këmba të mos durojë gjemb JUG

  Bilbili te kafazi s'këndon nga qejfi, po nga marazi SHKODËR

  Breshka po ferrën don KAVAJË

  Buka e botës s'të ngop KORÇË

  Buka e botës, laku i kokës SARANDË

  Burri nuk shtrihet as për së vdekmi MIRDITË

  Çdo mal e din barrën e vet PRIZREN

  Çdo njeri është mbret në shtëpinë e tij JUG

  Çdo shpresë fluturon me krahët e saj JUG

  Ç'hall ke, vështroje VERI

  Dasëm pa mish nuk ka KORÇË

  Dasma do mish, lufta do gjak. ELBASAN

  Dele e butë në qafë të ujkut JUG

  Dora e huj të krun, po jo ku të kruhet. KOSOVË

  Ec me këmbë tueja e jo me mend e huaja SHKODËR

  E di gjalmi ç'ka torba PËRMET

  E di vetë gomari ku i vret samari JUG

  Gunë e huaj s'të mban ngrohtë KOLONJË

  Gjithkush teshat i lan në shtëpinë e vet VERI

  Hallet e mia i di trari im ELBASAN

  Hall me qè e hall me buaj, po më keq me qè të huaj MYZEQE

  I zoti ia sheh plagën kalit, nën samar, se qiraxhiu, ngrihet e shkon. KORÇË

  Jeton bleta majë malit, jeton dhe miza nën bisht të kalit. KORÇË

  Kali i botës s'të nxjerr jashtë portës. SARANDË

  Kafshata e huaj të mbet në fyt. SHKODËR

  Këmba e di se ku e vret këpuca. LUKOVË- SARANDË

  Kur se mbajnë njëzet e katër tuejt, nuk e mbajnë as katërdhetë e tetë të huejt. SHKODËR

  Kur m'i punonin arat, u liga dhe u thava, kur i punova vet, u maha dhe u ringjalla JUG

  Kur s'ka trimni, s'ka liri. KOSOVË

  Kush mba vesh botën, prish kokën. GJIROKASTËR

  Kush merr mendjen e botës, i sjell dëm kokës PËRMET

  Kush s'lufton për liri, robërinë e ka në shpi. KOSOVË

  Kush unj qafën i bie zverkut. JUG

  Ku të ha, kruaje. GJIROKASTËR

  Leku i huj, peshon rëndë në xhep. PUKË

  Liria fitohet e nuk dhurohet. JUG

  Liria fitohet vetëm me gjak. KOSOVË

  Liria i ka rrënjët në gjak. JUG

  Liria nuk blehet me para e me tokë, po fitohet me gjak e me kokë. KOSOVË

  Lira vjen kur s'i duhesh vdekjes. BERAT

  Më mirë një ditë në liri, se njëqind vjet në robni. KRUJË

  Më mirë i lig e i lirë, sesa shëndoshë e me zinxhirë. KRUJË

  Më mirë nën hijes ne ferres sime, sesa nën hijen e fikut tonë. KOSOVË

  Më mirë një ditë gjel, sesa tre ditë pulë. ELBASAN

  Më mirë Sokol një herë, se sorrë gjithherë. SHKODËR

  Mashë e tjetrit mos u bëj. JUG

  Me dorën e tjetrit, mos vrafsh as gjarprin. SHIJAK

  Me duart e mija rrafa kokën time. MYZEQE

  Më e urtë se delja nuk ka, por edhe asaj i ngjiten ferrat pas. BERAT

  Më mirë gomar, po tëndin, se kalë, po të botës. LUKOVË

  Më mirë nën dhè i mbuluar, se mbi dhè i gjynjëzuar. SKRAPAR

  Më mirë të vdesësh duke luftuar, sesa të rrosh i gjynjëzuar. SKRAPAR

  Më mirë të vdesësh në këmbë, sesa të jetosh në gjunjë BERAT

  Më mirë zog e në liri, sesa bilbil e në kulvi. KURVELESH

  Mikun nderoje dhe vëre në qoshe, po ozt shtëpie të jesh vetë. JUG

  Mish të ngordhur edhe egërsira nuk ha. SKRAPAR

  Mjer ay që pret nga tjetri! JUG

  Mjer puna ime, qe se bani dora ime. KAVAJË

  Mos shko maz pas pele. KOSOVË

  Mos shko pas qerres së tjetrit. SKRAPAR

  Mos u ban mjaltë, se të han mizat. SHKODËR

  Nën hije as bari nuk ngren krye. JUG

  Nuk rron peshku pa ujë. KOSOVË

  Një gjë që të merr dora, mos prit të ta japin. JUG

  Një punë që s'e bën vetë, mos kërko të gjesh të metë. TIRANË

  Për çdo punë, puth dorën tënde. ELBASAN

  Po nuk nderove veten, s'të nderon njeri. VLORË

  Pyet shtatë a tetë, e bëj si di vetë. VLORË

  Qafa e unjur, koka e prerë. LUKOVË

  Qëndro shtyllë e mos u bëj urë. KRUJË

  Rrushi varet në degët e vet. LUSHNJE

  S'bëhet dasma pa thyer kupa. ARBËRESHËT E ITALISË

  Gjithsecili në punën e tij është zot. JUG

  S'mbahet shpirti me falimnders. VERI

  Syri i të zotit plehron arën. JUG

  Shqiponja nuk gjuan miza. KRUJË

  Trimëria dhe liria janë si nenë e bijë. KRUJË
  M4LK4
  M4LK4
  Admin

  Posts : 70
  Join date : 2009-08-27
  Age : 23
  Location : Kercova

  Fjal te urta popullore Empty Re: Fjal te urta popullore

  Post by M4LK4 on Fri Aug 28, 2009 1:52 am

  As copën e madhe mos e ha pa u menduar. KRUJË

  Ç'del nga goja, hyn në vesh e del për hunde. JUG

  Dardha dhe sëpata e kanë bishtin mbrapa. SARANDË

  Dasma nuk shihet në fillim, por në fund. JUG

  Dijet e mëdha janë në fjalë të shkurtra. SHKODËR

  Dy kunguj nën një sqetull s'mbahen. PËRMET

  Dy vesh dhe një gjuhë, fol pak e dëgjo shumë. JUG

  Dhjetë herë mat, një herë pre. KOSOVË

  Fjala dhe plumbi kur dalin s'kthehen më. GUCI

  Gazi i madh, kthehet në helm. KORÇË

  Gjuha flet e fshihet, shpina pret e rrihet. KOSOVË

  Gjella me kripë e kripa me karar. PËRMET

  Gjuha eshtra s'ka, eshtra thyen. KURVELESH

  Gjuha të lidh, gjuha të zgjidh. VLORË

  Ha të rrosh, jo rro të hash. JUG

  Janë të urtë të marrët sa pa thënë fjalët. JUG

  Kashata e madhe të ngec në fyt. JUG

  Këmba e madhe të shqyen këpucën. BERAT

  Kur të hedhësh gurin, mate gjer ku arrin. JUG

  Kur flet shkopi të vret. VLORË

  Kur han bukë misri, kujto bukë thekri. JUG

  Kur s'di not mos u fut në ujë. KORÇË

  Kush ha shumë i del për hunde. PËRMET

  Kush shef ma sëpari barkun, asht i mangët nga trutë. KAVAJË

  Lakmia, lakfyt. PUKË

  Lisi nuk pritet me nji të rame. FERIZAJ

  Lulja e këputun nuk mbin ma. KRUJË

  Më mirë një pulë nesër, se nji vezë sot. DIBËR

  Mos dalë goja para mendjes. BERAT

  Mos i bjer të mirës me shkelm. DIBËR

  Mos i hyr valles, kur nuk di ta hedhësh. MYZEQE

  Mos kërko vezë të pjekura në hell. SKRAPAR

  Ngopet deti me lumenj? DEVOLL

  Nuk mba ujë orizi. JUG

  Një fjalë që e dinë dy veta, e dinë gjithë bota. ELBASAN

  Pi rakinë e jo mendjen. JUG

  Po fole shumë, sikur xhevahire të thuash, kakërdhi bëhen. KORÇË

  Po t'i marrësh lopës tërë qumështin, ngordh viçi. JUG

  Qefi prish qefin. JUG

  Tamahu të shpie në gjynah. JUG

  Të falurit e shumtë i vjen rëndë dhe perëndisë. KORÇË

  Ujët e turbullt mbysin burrin, fjalët e shumta përziejnë katundin. JUG

  Ujku kur ndien erën e dhenëve, harron që ata kanë barinë prapa. JUG

  U mbush kupa do të derdhet. KRUJË

  Unë i ha kumbullat, atij i mpihen dhëmbët. VLORË

  Unë baj barrën, ti djersin. VERI

  Vera sa ma e ëmbël të jetë, ma fort të zenë. SHKODËR

  Vreshtë shumë mos ven, shpi shumë mos ban, miq shumë mios xen. SHKODËR

  Nata s'ka shahit. SHKODËR

  As para pushkës, as prapa mushkës. JUG

  Atje ku fle ujët, atje është më thellë. KORÇË

  Barka mbytet edhe për një lëkurë lepuri. SHKODËR

  Bisha tërbohet keq, kur sheh se po i vjen fundi. JUG

  Bie një gurë e shkoqet një mur. VLORË

  Buka që thyet s'ngjitet më. JUG

  Çdo gjë forcohet, në themel. BERAT

  Ç'ka humbe mos e kërko, ç'ke në dorë mos e lësho. KRUJË

  Çohet një i marrë e qet një gur në ujë, çohen njëzet të urtë e s'mund ta nxjerrin. SHKODËR

  Dimrit iu bëj hazër që në behar, e beharit që në dimër. JUG

  Dita ka sy, nata ka veshë. JUG

  Duhet me i fry lugës para se me të djeg. KRUJË

  Dha pesë e hyri në valle, jep dhjetë e s'del dot. BERAT

  E dardhë është dhe bora, po të thanë duart. JUG

  Edhe pas luftës armët duhet me i mbajtë. KOSOVË

  E ke zogun në dorë, mbaje. KORÇË

  Fusha ka sy, mali ka veshë. KRUJË

  Gishtërinjtë i fut në mjaltë e i lëpin, po nuk i kafshon dot se të dhembin. DARDHË

  I marri ç'flet nuk din, i urti ç'din nuk flet. VERI

  I zoti duhet të ruajë arën e vet. ELBASAN

  Jo si cjapi te kasapi. KORÇË

  Kali nuk mbahet për bishti, po prej freri. TROPOJË

  Ka thënë Nastradini, edhe në diell merr ombrellë. SHKODËR

  Kur s'ke mace, bëjnë minjtë dasëm. ELBASAN

  Kij frikë nga një njeri që frikën ta ka. KRUJË

  Kujto qenë e bëj gati shkopin. KORÇË

  Kur shkon për udhë merr shkop dhe gurë. PËRMET

  Kur t'i hypësh kalit, shifi patkonjtë. ELBASAN

  Kush vret nuk flet. SKRAPAR

  Me zjarrin dhe ujin nuk bëhet shaka. VLORË

  Mos luaj me gurë po e pate shtëpinë me xhama. SULOVË

  Mos shkel në dërrasë të kalbur. KAVAJË

  Mos shko si breshka te nallbani. KORÇË

  Mos shko si cjapi te kasapi. SHQIPËRI E MESME

  Mos u zër për degësh, po për rrënjësh. JUG

  Nata është me barrë, s'dihet ç'pjell. KORÇË

  Nga një vërë e vogël, rrjedh e gjithë fuçia. LABËRI

  Nji shkëndi ndez nji mal. KORÇË

  Për një dorë kashtë e vret samari mushkën. JUG

  Për një pe, për një gjilpërë, vate dëm një punë e tërë. JUG

  Ruaju të të ruajë perëndia. JUG

  Ruhu nga thëngjilli i mbuluar. JUG

  Së ligës ruaju, e mira të ndjek vetë nga pas. SKRAPAR

  S'lidhet kali me pè. LUKOVË

  Shkon një herë, bëhen gjurma; dy tri herë bëhet udhë. KORÇË

  Ujku mjergull kërkon. JUG

  Zë goje qenin, bëj hazër shkopin. GJIROKASTËR

  Shtëpija pa fëmijë, si nata pa yje. SARANDË

  Ma i keqi vëlla të merr hakën. KOSOVË

  Motra jemi, shoqe s'jemi. JUG

  Ndarja është më e mira e të ligave. SKRAPAR

  Krushka për dhëndrin gjen peshk majë malit. SHKODËR

  Gjumi natës i randë i bën keq ditës. SHKODËR

  Gjumi në dëborë është shkesi i vdekjes. JUG

  Mos pyet sa vjeç je, po ç'shëndet ke. TIRANË

  Nuk mbushet pusi me pështyma. GRAMSH

  As këmishës së shtatit s'është për t'i besu. KAVAJË

  Besove, bëre mirë, s'besove, ca më mirë. JUG

  Ç'ka shtëpia të mos marrë vesh fqinjëria. SKRAPAR

  Do të ruash sekretin nga armiku, mos ia thuaj as mikut. BERAT

  Esapi i shtëpisë nuk del në pazar. KORÇË

  E thëna dhe e bëra janë larg. DIBËR

  I marri premton dhe budallai shpreson. JUG

  Kur qesh djalli e ka punën keq. VLORË

  Mba murin mos bie. SHQIPËRI E MESME

  Me thënë e me të bërë shkon në mes një lum i tërë. JUG

  Më gënjeve një herë, harram e paç, më gënjeve të dytën hallall. JUG

  Mos u bëj thes i çpuar. SKRAPAR

  Mos dëgjo ç'thotë ai për vete, por dëgjo ç'thonë bota për të. SKRAPAR

  Ma kanë sharë pelën se kanë sy ta blenë. JUG

  Në më rrefsh së pari të vraftë Zoti, në më rrefsh së dyti, të ndihmoftë Zoti. JUG

  Kur të thonë ngordhi ujku, atëherë ruaj gomarë. JUG

  Mos i jep shkopin harbutit, se të vret me shkopin tënd. MYZEQE

  Nuk është ar gjithë që ndrit. VERI

  Nuk i varen ujkut mëlçitë në qafë. KORÇË
  M4LK4
  M4LK4
  Admin

  Posts : 70
  Join date : 2009-08-27
  Age : 23
  Location : Kercova

  Fjal te urta popullore Empty Re: Fjal te urta popullore

  Post by M4LK4 on Fri Aug 28, 2009 1:53 am

  A don, e s'din, a din e s'don. DIBËR

  Ai që të kallzon, të bën nder, ai që të pyet të qet në hall. TROPOJË

  Arin ku e njohin, atje e çmojnë. KORÇË

  Ay që s'njef lekun, mos i ler lekë nëpër duer. TROPOJË

  Çdo mësim e ke fitim, çdo pësim është mësim. VERI

  Ç'i do qeni opingat. ELBASAN

  Ç'ke në xhep të marin hop, ç'ke në tru s'ta marrin dot. LUNXHËRI

  Din më shumë i vuari, sesa i mësuari. JUG

  Dhelpra plakë i di shtigjet. GJIROKASTËR

  E di qeni ku fle lepuri. ARBËRESHËT

  Fjalë me vlerë, ku të gjesh merr. BERAT

  Guri i gdhendur hyn kudo. JUG

  Harabeli plak nuk rrehet me bukë. KRUJË

  Hoqëm dhe vuam, po diçka mësuam. JUG

  I dogj plakës qumështi, ta' po i frynë kosit. KOSOVË

  I pësuari, i mësuari. SHKODËR

  Kënga dhe përralla s'kanë zot. DARDHË- KORÇË

  Kur s'di me ligjëru, ke dy vesh me dëgju. ELBASAN

  Kush më shumë di, më shumë do të dijë. ARBËRESHËT

  Kush nuk ka shijuar të hidhurën, nuk di ç'ashtë sheqeri. JUG

  Libri ashtë arma e të mençurit. JUG

  Mëso sa je i ri, se kur plakesh s'ke dobi. FERIZAJ

  Në u bëfsha përsëri nuse, di unë si do të nusëroj. JUG

  Njeriu vlen sa di, e din sa mban mend. SHKODËR

  Noti mësohet në det, jo në stere. KORÇË

  Nuk dinte dhe lopa, ç'ishte bishti, po mësoi kur ia prenë. VLORË

  Prindi të rrit, shkolla të ndrit. VLORË

  Pyet njëqind vetë, se kurrë nuk humbet. JUG

  Sa do të rrojmë do të dëgjojmë. SKRAPAR

  S'ka skaje dituria e urtia e njeriut. TIRANË

  Shit kalin e mëso djalin. KOLONJË

  Breshka ferrën do. JUG

  Burrin e prishin huqet. KAVAJË

  Druri i thatë nuk drejtohet. KOSOVE

  Druri ndreqet mbë të njomë. JUG

  Edhe plaku kur pi verë, kërcen pup si djalë me erë. LUKOVË

  Edhe shakaja ka kohën dhe vendin e vet. SKRAPAR

  E kam djalin me një dorë, - Po pse? , - sepse pin duhan. KRUJË

  E para - bar, e dyta qejf, e treta helm. SHKODËR

  E para gotë është bar, e dyta ar, e treta sermç, e katërta helm. VERI

  Fshat e zanat, derë e tabiat. KAVAJË

  Gotën e parë e pi vetë, të dytën, pi rakia rakinë, të tretën, pi rakia njerinë. SKRAPAR

  Huqi vdes shtatë ditë pas shpirtit. SKRAPAR

  Kali plak nuk mëson revan të ri. KORCË

  Katundi digjet, zakoni s`prishet. SHKODËR

  Ku janë dy vetë, mos i ban i tretë. ELBASAN

  Ku di derri, ç`është nderi. SARANDË

  Ku janë dy i treti është i tepërt. TIRANË

  Kush i vogël e i qërtuar, i madh e i lavdëruar. ARBËRESHËT

  Lumi shtratin e ndëron, po burrimin s`e ndalon. VLORË

  Ndryshku vjetër dhe zakoni i vjetër, nuk hiqen kollaj. JUG

  Njerëzit e një barku i bashkon gjaku, pijanecët bardhaku. TROPOJË

  Rakia marton edhe dhespotin. DEVOLL

  Rakia është më e mirë se allahu, se rakia merr mendjen e ta kthen prapë, kurse allahu , ta merr e s`ta jep më. SKRAPAR

  Rakia s`din ç`ka është kadia. TRIJISHT

  Rakia nuk zihet mik kurrë, të tradhëton ku s`ta pret mendja. TIRANË

  Rakia thotë "Të parën hidhe ti, të tjerat i hedh vetë". VLORË

  Ruaje fjalën kur t'i vijë radha. SARANDË

  Rrahe sa të jetë këlysh, se kur të bëhet qen ai të ha. LUMË

  Sa të presin, më mirë priti. JUG

  Shtëpia me dy të këqija, duhani dhe rakia. PRIZREN

  Trim i rakisë ashtë ai që s'e pi. ELBASAN

  Zakoni i ka rrënjët e thella. JUG

  Vajza ashtë gardh i shkulë. KRUJË

  Vajza e kthyer si qerrja e thyer. PËRMET

  Vajza për botë, e djali për shtëpi. VLORË

  Xheneti i gruas është nën këmbë të burrit. LABËRI

  Kunata, si nata, kunetërit si lugetërit. JUG

  Kur bëhet gruaja e mençme, plaket burri. GUCI

  Kur fjalosen dy gra, shajnë shoqen e tyre. VLORË

  Kur plaket, s'i duhet as vedit, as të tjerëve. TIRANË

  Kur rriten fëmija, prishet shtëpija. JUG

  Kur të vjen pleqëria, nuk të do as bir, as bija; edhe qeni kur të sheh, ulet në bisht e të leh. SKRAPAR

  Kush ka burrë punëtuar, mban stolira të paçmuar. JUG

  Kush ta ka nxjerrë synë? - Imi, - prandaj ta ka nxjerrë kaq thellë. SKRAPAR

  Kalit që djerset, e gruas që kjan, mos i xen besë. SHKODËR

  Kur s'punon fati, kot përpiqet drapni. KRUJË

  Ajo që s'arrihet, duket ma e ambël. KOSOVË

  Bukuria asht si lulja, në të ri lulëzon e në pleqëri të dëshpëron. KOSOVË

  Bukuria e njeriut është sjellja në shoqëri. VLORË

  Bukuria të habit, bukuria të korit. VERI

  Bukuria e gruas duket në mëngjes. VLORË

  Bukuria pa dituri, dru e thatë pa stoli. SARANDË

  Duaje bukurinë, po mos e zbukuro kot. VLORË

  Dheu i zi bën bukën e bardhë. PËRMET

  Gruaja e bukur e vera e ëmbël, farmak për zemër. JUG

  Gjanë e mirë e duan gjithkush. KAVAJË

  Ku din qeni t'u marrë erë luleve. JUG

  Syri zgjedh të bukurën, goja të ëmbëlën, mendja të mirën. KORÇË

  Ç'ja ban botës, ia ban kokës. ELBASAN

  Çfarë mbillet, korret. VERI

  Çfarë ti bësh nënës, ta bën djali. KRUJË

  Gjellën si do ta gatuash, ashtu do ta hash. DARDHË

  Kush mbjell erë, korr stuhi. VERI

  Kush përtyp piper, nuk pështyn sheqer. VLORË

  Një farë që mbillet, do të mbijë. DEVOLL

  Pushka e çon gjakun te shpia. VERI

  I ngopuri nuk beson të urtin. PËRMET

  I varfëri di shumë, po nuk e pyet njeri. VLORË

  I varfëri vjel rrushin, i pasuri e ha. JUG

  I varfëri heq sikur ka zënë perëndinë me gurë. KORÇË

  I vogli shërbëtor i të madhit. LABËRI

  Jetë - kuletë, fukarallëk - maskarallëk. ÇAMËRI

  Ka ashtë fuqia, andej asht dhe drejtësia. KOSOVË

  Sponsored content

  Fjal te urta popullore Empty Re: Fjal te urta popullore

  Post by Sponsored content


   Current date/time is Tue Jun 25, 2019 2:17 am