Kercova Forum

Kercova Forum

Welcome To Kërçova Forum


  Dieta pa buk dhe makarona, rrezik per zemren

  M4LK4
  M4LK4
  Admin

  Posts : 70
  Join date : 2009-08-27
  Age : 23
  Location : Kercova

  Dieta pa buk dhe makarona, rrezik per zemren Empty Dieta pa buk dhe makarona, rrezik per zemren

  Post by M4LK4 on Fri Aug 28, 2009 1:45 am

  Dieta pa buke dhe makarona, rrezik per zemren

  Dietat e varfera me brume jane te rrezikshme per tupin e njeriut pasi rrezikojne infarktin.

  Ne nje kerkim te zhvilluar nga Universiteti i Harvardit, minjte qe kishin konsumuar ushqime me pak karbohidrate, ishin me te ekspozuar ndaj rreziqeve te arterieve. Ky zbulim u jep nje goditje te madhe shpresave te njerezve qe kerkojne te mbajne diete strikte per te rene sadopak nga pesha.

  Kerkuesit e “Beth Israel Institute” kane vendosur te analizojne te dhenat e sistemit kardiovaskular tek disa persona qe respektojne dieten.

  “Studimi jone shpjegon se te pakten tek kafshet kjo diete mund te kete efekte kardiovaskulare. Duhet te vleresojme efektet qe ka tek njeriu, por ne tashme dime se nje diete ideale duhet te perfshije edhe buke, oriz, patate e makarona”, thote profesori Anthony Rosenzweig.

   Current date/time is Tue Jun 25, 2019 3:09 am