Kercova Forum

Kercova Forum

Welcome To Kërçova Forum


  Kuriozitete nga Shkenca dhe Jeta...!!

  M4LK4
  M4LK4
  Admin

  Posts : 70
  Join date : 2009-08-27
  Age : 23
  Location : Kercova

  Kuriozitete nga Shkenca dhe Jeta...!! Empty Kuriozitete nga Shkenca dhe Jeta...!!

  Post by M4LK4 on Fri Aug 28, 2009 1:37 am

  Kuriozitete nga Shkenca dhe Jeta...!!


  --------------------------------------------------------------------------------  Sikur uji i deteve te kthehej ne kripe
  Sikur nga te gjithe ujerat e deteve dhe oqeaneve te nxirrej kripa,me te do te mbulohej gjithe siperfaqja e tokes sone me nje shtrese prej rreth 130 metrash.
  M4LK4
  M4LK4
  Admin

  Posts : 70
  Join date : 2009-08-27
  Age : 23
  Location : Kercova

  Kuriozitete nga Shkenca dhe Jeta...!! Empty Re: Kuriozitete nga Shkenca dhe Jeta...!!

  Post by M4LK4 on Fri Aug 28, 2009 1:38 am

  Prejardhja e emrit "tenis"
  Fjala tenis eshte shkruar ne anglisht dhe anglezet e kane marre nga frengjishtja.Kur fillonte loja dhe njeri gjuante me rrakete para se topi te hidhej i thoshte kundershtarit:"tenez" qe do te thote:"mbaje".Anglezet i dhane fjales formen qe ka sot.
  M4LK4
  M4LK4
  Admin

  Posts : 70
  Join date : 2009-08-27
  Age : 23
  Location : Kercova

  Kuriozitete nga Shkenca dhe Jeta...!! Empty Re: Kuriozitete nga Shkenca dhe Jeta...!!

  Post by M4LK4 on Fri Aug 28, 2009 1:38 am

  Lotet e krokodilit
  Prej kohesh njerezit kishin vene re se krokodilet,pasi hanin gjahun e kapur ne ujin e detit fillonin e lotonin.Kjo dukuri te linte pershtypjen se kjo kafshe qante prene e ngrene.Prandaj dhe lindi shprehja "lotet e krokodilit" qe personifikon hipokrizine e njerezve te ligj. E verteta eshte se krokodilit nuk i vjen keq per kafshen e ngrene,por eshte gjendra e kripes ajo qe prodhon lotet. Dhe pikerisht pasi krokodili ka kollofitur kafshen se bashku me ujin e kripur,fillon veprimin e saj gjendra e kripes qe ndalon sasine e tepert te kripes,e cila del jashte ne formen e pikave te loteve.
  M4LK4
  M4LK4
  Admin

  Posts : 70
  Join date : 2009-08-27
  Age : 23
  Location : Kercova

  Kuriozitete nga Shkenca dhe Jeta...!! Empty Re: Kuriozitete nga Shkenca dhe Jeta...!!

  Post by M4LK4 on Fri Aug 28, 2009 1:38 am

  Popullsia e botes deri sot
  Mendohet se qe nga krijimi i shoqerise njerezore ne bote kane jetuar mbi 80 miliard njerez.
  M4LK4
  M4LK4
  Admin

  Posts : 70
  Join date : 2009-08-27
  Age : 23
  Location : Kercova

  Kuriozitete nga Shkenca dhe Jeta...!! Empty Re: Kuriozitete nga Shkenca dhe Jeta...!!

  Post by M4LK4 on Fri Aug 28, 2009 1:38 am

  Pse Deti i Zi quhet keshtu?
  Perqindja e vogel e kripezimit prej 1.9 perqind i jep Detit te Zi nje ngjyre te erret karakteristike.
  M4LK4
  M4LK4
  Admin

  Posts : 70
  Join date : 2009-08-27
  Age : 23
  Location : Kercova

  Kuriozitete nga Shkenca dhe Jeta...!! Empty Re: Kuriozitete nga Shkenca dhe Jeta...!!

  Post by M4LK4 on Fri Aug 28, 2009 1:38 am

  Gjuhet e botes
  Ne shoqerine e sotme njerezore fliten 2796 gjuhe te ndryshme.Ato ndahen ne 11 grupe kryesore dhe 50 grupe "gjuhesh te vogla".Njerezit qe flasin keto gjuhe perdorin rreth 8000 dialekte.
  M4LK4
  M4LK4
  Admin

  Posts : 70
  Join date : 2009-08-27
  Age : 23
  Location : Kercova

  Kuriozitete nga Shkenca dhe Jeta...!! Empty Re: Kuriozitete nga Shkenca dhe Jeta...!!

  Post by M4LK4 on Fri Aug 28, 2009 1:39 am

  Kanguri
  Kur u duken per here te pare ne Australi,europianet vune re nje kafshe te cuditshme:ajo ecte me kembet e prapsme ndersa ne bark kishte nje si qese nga nxirrnin koken te vegjlit.-C'eshte kjo?- i pyesnin ata indigjentet.
  -Kan-gu-ru - pergjigjeshin ata.Qe nga ajo kohe kafsha e cuditshme u quajt kanguru.Kur me vone studjuan gjuhen vendase,evropianet mesuan se "kanguru" do te "nuk kuptoj".
  M4LK4
  M4LK4
  Admin

  Posts : 70
  Join date : 2009-08-27
  Age : 23
  Location : Kercova

  Kuriozitete nga Shkenca dhe Jeta...!! Empty Re: Kuriozitete nga Shkenca dhe Jeta...!!

  Post by M4LK4 on Fri Aug 28, 2009 1:39 am

  "Insekti i zbutur"
  Bleta eshte i vetmi insekt i zbutur nga njeriu.
  M4LK4
  M4LK4
  Admin

  Posts : 70
  Join date : 2009-08-27
  Age : 23
  Location : Kercova

  Kuriozitete nga Shkenca dhe Jeta...!! Empty Re: Kuriozitete nga Shkenca dhe Jeta...!!

  Post by M4LK4 on Fri Aug 28, 2009 1:39 am

  Elefanti frikacak
  Elefantet i tremben lepujve dhe qenve qofshin keta edhe te vegjel
  M4LK4
  M4LK4
  Admin

  Posts : 70
  Join date : 2009-08-27
  Age : 23
  Location : Kercova

  Kuriozitete nga Shkenca dhe Jeta...!! Empty Re: Kuriozitete nga Shkenca dhe Jeta...!!

  Post by M4LK4 on Fri Aug 28, 2009 1:39 am

  Sa kushton 1 kg mjalte?
  Per te prodhuar nje kilogram mjalte,nje blete i duhet te thithe nektarin e 12 milion luleve dhe per kete te pershkoje nje rruge me gjatesi rreth 300.000 kilometra.
  M4LK4
  M4LK4
  Admin

  Posts : 70
  Join date : 2009-08-27
  Age : 23
  Location : Kercova

  Kuriozitete nga Shkenca dhe Jeta...!! Empty Re: Kuriozitete nga Shkenca dhe Jeta...!!

  Post by M4LK4 on Fri Aug 28, 2009 1:39 am

  Numri i gjallesave ne det
  Ne cdo liter uje te siperfaqes se detit ka mesatarisht rreth 10.000 gjallesa,ne 100 metra ka 3.000 dhe ne 5.000 metra ka mesatarisht 15 gjallesa.
  M4LK4
  M4LK4
  Admin

  Posts : 70
  Join date : 2009-08-27
  Age : 23
  Location : Kercova

  Kuriozitete nga Shkenca dhe Jeta...!! Empty Re: Kuriozitete nga Shkenca dhe Jeta...!!

  Post by M4LK4 on Fri Aug 28, 2009 1:40 am

  Thellesia me e madhe e deteve dhe oqeaneve
  Thellesia me e madhe e deteve dhe oqeaneve ndodhet ne pjesen perendimore te Oqeanit Perendimor dhe arrin ne 11030 metra.

  Sponsored content

  Kuriozitete nga Shkenca dhe Jeta...!! Empty Re: Kuriozitete nga Shkenca dhe Jeta...!!

  Post by Sponsored content


   Current date/time is Tue Jun 25, 2019 2:30 am